Pe calculator aventura se termină când se întrerupe curentul...
În cărţi nu se termină niciodată!

Sunteţi mulţumiţi de serviciile oferite de bibliotecă?

luni, 21 iunie 2010

REDESCHIDEREA BIBLIOTECII ORĂŞENEŞTI ANINA

Pe data de 17 iunie, la Casa de cultură din oraşul Anina s-a desfăşurat o amplă manifestare culturală, sub genericul „LECTURA, O CĂLĂTORIE SPRE INIMĂ ŞI MINTE”. Primăria Anina şi Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici” Reşiţa au organizat o înlănţuire de manifestări culturale ce cuprind:
- aniversarea a 107 ani de la naşterea scriitorului Virgil Birou;
- lansare numărului 10 al Revistei de literatură, artă şi cultură „Arcadia”;
- lansarea volumului de poezie „Cenuşa Lunii” semnat de poetul Laurian Lodoabă.
Manifestarea a fost încununată de redeschiderea, după o lungă perioadă a Bibliotecii Orăşeneşti Anina căreia i-a fost atribuită denumirea de Biblioteca Orăşenească „Virgil Birou” Anina.
În aceste vremuri grele pentru cultură, cu ajutorul dat de inimosul primar al Aninei, GHEORGHE NEICU (care s-a îngrijit de repartizarea şi amenajarea încăperilor destinate spaţiului public) şi de către Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici” Reşiţa (care a donat un număr mare de volume de carte şi a contribuit prin bibliotecarii detaşaţi la Anina la amenajarea bibliotecii), lectura publică poposeşte din nou in mult încercatul oraş minier. Prin muncă şi dăruire, a luat naştere o cochetă biblioteca care are peste 13000 de volume de carte şi o sală de lectură primitoare.
La acest eveniment au fost prezenţi oameni de cultură din judeţul Timiş şi Caraş-Severin,autorităţi locale, scriitori şi poeţi bănăţeni, foarte multe cadre didactice şi bibliotecari. După tăierea panglicii de către primarul Gheorghe Neicu, Ionuţ Birou(fiul marelui cărturar bănăţean Virgil Birou) şi Mihai Chiper (directorul Casei de Cultură Anina) a urmat sfinţirea locaşului de cult de către un sobor de preoţi şi deschiderea bibliotecii publicului larg. Acest eveniment arată că încă se mai poate face cultură acolo unde autorităţile locale sunt receptive la nevoile comunităţii şi unde există oameni cu suflet mare deschis pentru lectură, carte şi cultură.
Să sperăm că acest eveniment îi va pune pe gânduri şi pe alţi primari care au desfiinţat abuziv bibliotecile comunale, au risipit cărţile acestora şi i-au lăsat pe cei pe care-i păstoresc fără posibilitatea de a citi.

Deschidere biblioteca Anina





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu